Een kijkje in het leven van Mick

Mick is onze nieuwste (en jongste!) vestigingsmanager uit Haarlem. Hij is verantwoordelijk geweest voor het opzetten van een geheel nieuwe vestiging. Lees: 0 medewerkers in dienst. Wat was zijn leukste werkdag? Welke ambities heeft hij en welke tips heeft hij voor jou? Je krijgt hier inzicht in het leven van Mick!

Leuke collega

Vertel wat over jezelf

Mick Brands is de naam, 20 jaar en ik werk nu bijna 11 maanden bij Trust Marketing. In Amsterdam heb ik de kneepjes van het vak geleerd, want daar ben ik gestart als werver en vervolgens vrij snel doorgegroeid naar captain en Salesmanager. Zelf kom ik uit Beverwijk en woon nog lekker thuis bij mijn ouders. Mijn grootste hobby is voetballen, dit doe ik al mijn hele leven. Wel jammer dat dit door Corona nu even niet kan, maar ja, even door de zure appel heen bijten natuurlijk. Daarnaast ben ik natuurlijk altijd te porren voor een biertje met vrienden!

Hoe ben je bij Trust Marketing gekomen?

Twee vrienden van me werkte een jaartje geleden ongeveer in Amsterdam en die hebben mij meerdere keren moeten overtuigen om het te proberen. Zei zeiden: “Mick, je kan dit”. Eerst twijfelde ik er een beetje aan, maar ik dacht: “Weet je, ik probeer het gewoon!” En nu 11 maanden later ben ik ineens vestigingsmanager in Haarlem, het kan soms gek lopen.

Studenten bijbaan Haarlem studentenbaan

Wat was je leukste werkdag?

Dat was op een mooie zomerdag toen ik samen met mijn zusje Kris in Amsterdam aan het werven was. Wij liepen met zijn tweeën in Amsterdam en we wisten niet wat ons overkwam, maar iedereen die we aanspraken schreven we op die dag in. Dat was ontzettend gezellig waarbij we samen ongeveer 23 sales hebben gemaakt.

Wat is jouw persoonlijke record?

Mijn persoonlijk record is 16 sales met een totaal inschrijfbedrag van €185,- waarbij ik wel een hele dag heb gebikkeld van ‘s ochtends vroeg tot 's avonds laat tijdens een Super Saturday. Dat doen we wel eens vaker in zogenoemde Ultraweken of Super Saturday's; dan werken we langere shifts dan normaal om het maximale uit een dag te kunnen halen. Super tof!

Pexels cottonbro 3943723

Waar ben je het meest trots op?

Het meeste waar ik trots op ben, is het feit dat ik de kans heb gekregen om op zo'n jonge leeftijd al aan de slag te mogen gaan als vestigingsmanager. Wie kan dat navertellen op zijn/haar 20e?

Uiteraard ben ik ook trots op het team, het was natuurlijk tijdens de opstart een kale vestiging en iedereen die voor mij kwam werken, had 0.0 ervaring in de sales. Die medewerkers zie ik nu allemaal promoveren en dat is tof om te zien. Ze hebben het nu redelijk onder de knie dus dat is ook zeker iets waar ik trots op ben. Momenteel hebben we in Haarlem nu +/- 30 medewerkers in dienst. Daar ben ik best trots op gezien we pas een paar maanden gestart zijn hier. Klaar met groeien zijn we natuurlijk nog lang niet!

Wat zijn je ambities?

Ik droom wel groot zeg maar; samen met het management hier willen we wel andere vestingen inhalen qua aantal werknemers en natuurlijk de aantallen op sales. Dat gaat de goede kant op. We roepen het al een tijdje, maar we willen eigenlijk Amsterdam inhalen. Dat is waar we naar streven.

Heb je nog persoonlijke doelen voor het einde van het jaar?

Niet persé, maar we willen eigenlijk wel voor het einde van het jaar ongeveer 50 actieve medewerkers in dienst hebben. En als dat niet gaat lukken, gaat dat sowieso op korte termijn ook snel gebeuren. We stoppen niet in Haarlem, we gaan maar door en door en dat vind ik leuk om te zien!

Wat zijn tips voor aankomende vestigingsmanagers?

Als je op nul begint, dan zou ik zeggen: gewoon in het begin de instroom heel hoog houden en veel focussen op recruitment in plaats van sales.

Als vestigingsmanager zijnde; houd het leuk en houd er gewoon plezier in. Neem het af en toe met een korrel zout. Niet al te serieus, wel wanneer het nodig is natuurlijk, maar het is belangrijk dat het voor jou leuk blijft. Dan blijft het voor de rest ook leuk. Dan komt het als het goed is vanzelf.

Pexels burak k 187041

Geschreven door Kelsey

Field- en Recruitment Manager

Nieuwsgierig geworden om ook aan de slag te gaan?

Wacht dan niet langer en laat het ons weten, we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega's!