Student Starter Pack - 8 Survival Tips

Wil jij dit jaar niet als skere student door het leven gaan? Wij hebben een paar suggesties voor je.

244701148 232424382271341 6510552657858234855 n

Ze zeggen dat je universiteitsjaren de beste van je leven zijn, en dat kunnen ze zeker zijn! Maar wij vinden dat een arme, uitgeputte student met een kater ook zijn uitdagingen heeft.

Zoals, hoe blijf je gezond op een dieet van instant noodles? En hoe combineer je een parttime baan om jezelf te onderhouden als je essays achter elkaar hebt? En hoe is het mogelijk om wekelijks uit te gaan als je nauwelijks kunt betalen om jezelf te voeden?

Om je te helpen deze uitdagingen en meer te overwinnen, hebben we onze top tips samengesteld om heelhuids door de universiteit te komen. Wanneer je bovenstaande tips opvolgt, zal je merken dat je het beste uit je studenten leven haalt.

Zoals alles is het een kwestie van wat je er zelf van maakt, zowel de materiële kant als de persoonlijke kant.


Tip 1: Proactief zijn

De gemakkelijkste tijd om te netwerken in je leven tot nu toe is waarschijnlijk wanneer je op de universiteit zit. Met allerlei verenigingen, sporten en de vele studenten die je overal tegenkomt, is het gemakkelijk om gespreksopeners te vinden en nieuwe vrienden te maken. Het is een grote vaardigheid voor je beroepsleven om te weten hoe je moet netwerken. Hoe groter het netwerk in je ervaringsgebied is, hoe meer je ervan kunt profiteren, of je nu een baan zoekt of externe input vraagt voor een uitdaging.

Tip 2: Leer budgetteren

Laten we realistisch zijn: je zult veel tijd doorbrengen op de universiteit. Je kunt echter voorkomen dat je permanent arm bent als je de tijd neemt om een budget op te stellen, en je daaraan houdt. Gelukkig hebben we een geweldige gids om je te helpen je budget op orde te krijgen.

Een van de makkelijkste manieren om je uitgaven in de gaten te houden is door lid te worden van een bank via een app. Dit is een aanvulling op je studentenbankrekening, die alleen al voor de 0% roodstand de moeite waard is.

Zet elke maand geld op de rekening en maak dit je besteedbaar inkomen. Zo houd je het gescheiden van het geld dat je absoluut moet hebben, zoals geld voor huur en rekeningen.

Zolang je je strikt aan deze methode houdt, heb je geen andere keuze dan binnen je budget te blijven. U kunt ook de app gebruiken die aan uw kaart is gekoppeld om uw uitgaven in de gaten te houden. Op het einde van de maand kan je dan zien hoeveel geld je nog hebt om jezelf te verwennen!

Als u op zoek bent naar meer budgethulp, download dan ons gratis spiekbriefje om te leren hoe u uw centen onder controle kunt houden.

Tip 3: Blijf de baas over je eigen planning

Weet wanneer je naar huis moet gaan tijdens een avondje uit

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen tijdens een avondje uit. "Een paar drankjes" kan (en wordt meestal) veel, veel meer worden. Ga naar een geldautomaat en haal er alleen uit wat je wilt uitgeven. Als dat op is, ga dan naar huis.

Doe je best om niet toe te geven aan de druk van leeftijdsgenoten en blijf ook niet langer uit dan je van plan was. Je gaat echt niet veel missen als je om 1 uur 's nachts naar huis gaat, wat je op dat moment ook voelt. Laat FOMO je niet overheersen.

fondsenwervers Trust marketing
Foto Trust marketing NL op facebook

Tip 4: Begin met een maaltijdplan

Als je op zijn minst een beetje routine hebt in wat en wanneer je eet, voorkom je dat je de boodschappen van een week in een dag of twee wegwerkt, en bespaar je een hoop geld.

Probeer er een gewoonte van te maken om je maaltijden te plannen. Zo kunt u één keer per week een grotere boodschap doen met een paar gerechten in gedachten, waaronder een gerecht dat u in porties kunt verdelen zodat u er de hele week van kunt eten. Vergeet ook niet om een paar snacks en wat noodvoorraden voor een kater mee te nemen.Tip 5: Leer een paar basis kook vaardigheden

Goed eten op de universiteit is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Als je wat tijd besteedt aan de basisbeginselen en een paar eenvoudige maaltijden leert, kun je jezelf al snel te eten geven en daarbij een hoop geld besparen.

Als je bijvoorbeeld wat pasta en pesto bij elkaar gooit, kun je een maaltijd maken waarmee je de ene dag kunt eten en de volgende dag kunt lunchen.

Ontwikkel wat vaardigheden en je hoeft niet meer te vertrouwen op magnetronmaaltijden (want die smaken meestal nergens naar) of afhaalmaaltijden (want die zijn duur, hoewel we een paar tips hebben om af en toe goedkopere afhaalmaaltijden te krijgen).


Tip 6: Ken je grenzen tijdens een avondje uit

We weten allemaal dat drank een onderdeel is van het studentenleven. Maar als je de meest dronken persoon in de kamer bent, doe je jezelf geen plezier.

Als je kunt, houd het dan de hele avond bij één soort alcohol. Als je wodka en mixdrankjes achterover slaat, wissel het dan niet af met een paar shotjes van iets anders, voordat je overgaat op bier.

Het zal je geen goed doen, en je hoofd zal je er niet dankbaar voor zijn in de ochtend. Maar als je toch getroffen wordt door een kater, kan deze lijst met remedies van pas komen.

Als je genoeg hebt gedronken, ga dan niet door met drinken alleen omdat je bang bent er saai uit te zien. Dansen zonder een drankje in je hand is veel minder saai dan het gevoel hebben dat je ziek gaat worden en/of dat je hersenen je schedel gaan verlaten.


Tip 7: Je tijd leren beheren

Veel studiestress en overbelasting komen voort uit slecht tijdbeheer. Door te plannen hoe je je tijd gaat besteden (en je daar ongeveer aan te houden, want laten we eerlijk zijn, er gebeuren nu eenmaal dingen), krijg je inzicht in hoe je werkt en wat je in staat bent om te doen in een bepaalde hoeveelheid tijd. Met deze informatie kun je je studie/werk op een realistische manier aanpakken en de stress wegnemen die ontstaat als je op het laatste moment een opdracht inlevert of 's avonds laat gaat zitten studeren.


Tip 8 Ontwikkel skills die van pas komen in de toekomst


Het is geen geheim, dat het vloeiend spreken van een tweede taal (of meerdere talen) helpt om vooruit te komen in je carrière en je CV laat opvallen tussen die van andere kandidaten bij het solliciteren naar een baan of promotie. Veel bedrijven bieden daarom relevante trainingen aan en de mogelijkheid om kennis op te doen via speciale evenementen. Het is goed om hierop te letten en ook te kijken naar een bijbaan die buiten je comfortzone ligt. Misschien is dat juist net de bijbaan die je helpt om daaruit te stappen en om skills te ontwikkelen waarvan je zelf niet wist dat je ze had.
Profile Picture

Geschreven door Frits

Marketing & Communicatie

Ik wil meer weten 👇

We verwelkomen je graag in onze Trust Family!