Student Starter Pack - 8 Survival Tips

Wil jij dit jaar niet als skere student door het leven gaan? Dan hebben wij een paar ideetjes voor je.

Student Starter Pack - 8 Survival Tips
Gepubliceerd op
Nov 10, 2023
Leestijd
Categorie
Actueel

Ze zeggen dat je universiteitsjaren de beste van je leven zijn, en dat kunnen ze zeker zijn! Maar als je een arme, uitgeputte student met een kater bent, kun je je niet veel veroorloven tijdens je studie.

Hoe blijf je bijvoorbeeld gezond op een dieet van instant noodles? Hoe combineer je een parttime baan, als je essays achter elkaar hebt? En hoe is het mogelijk om elke week uit te gaan als je jezelf nauwelijks kunt voeden? Om je hiermee te helpen deze uitdagingen en meer te overwinnen, hebben we onze top tips samengesteld om heelhuids door de universiteit te komen.

Tip #1: Proactief zijn

De beste en ook gemakkelijkste tijd om nieuwe contacten te maken is tijdens je studie. Met allerlei verenigingen, sportevents en de vele studenten die je overal tegenkomt, is het gemakkelijk om gespreksopeners te vinden en nieuwe vrienden te maken. De skills om te netwerken, die wij overigens meegegeven bij onze trainingen, is een onmisbare skill, voor je professionele leven. Hoe groter het netwerk in jouw ervaringsgebied, hoe meer voordeel je eruit kunt halen, of het nu is bij het zoeken naar een baan of bij het zoeken naar externe input voor een uitdaging.

Tip #2: Budgetteren voor grip

Je zult veel tijd doorbrengen op de universiteit. Je kunt echter voorkomen dat je permanent skere bent, als je zelf de tijd neemt om te leren, hoe je moet budgetteren. Gelukkig hebben we een power gids om je te helpen;

  • Eet met vrienden of bij familie
  • Supermarkt jagen
  • Items verkopen
  • Tweedehands kopen
  • Studentenrekening

Wil je extra studenten money uitcashen? Wij hebben meerdere vacatures openstaan. Reageer snel!

Tip #3: Blijf de baas over je eigen planning

Weet wanneer je naar huis moet gaan tijdens een avondje uit. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen tijdens een avondje uit. "Een paar drankjes" kan (en wordt meestal) veel, veel meer worden. Ga naar een geldautomaat en haal er alleen uit wat je wilt uitgeven. Als dat op is, ga dan naar huis.

Doe je best om niet toe te geven aan de druk van leeftijdsgenoten en blijf ook niet langer uit dan je van plan was. Je gaat echt niet veel missen als je om 1 uur 's nachts naar huis gaat, wat je op dat moment ook voelt. Laat FOMO je niet overheersen.

fondsenwervers Trust marketing
Foto Trust marketing NL op facebook

Tip #4: Begin met een maaltijdplan

Als je op zijn minst een beetje routine hebt in wat en wanneer je eet, voorkom je dat je de boodschappen van een week in een dag of twee wegwerkt, en bespaar je een hoop geld. Probeer er een gewoonte van te maken om je maaltijden te plannen. Zo kunt u één keer per week een grotere boodschap doen met een paar gerechten in gedachten, waaronder een gerecht dat u in porties kunt verdelen zodat u er de hele week van kunt eten. Vergeet ook niet om een paar snacks en wat noodvoorraden voor een kater mee te nemen.

Wij werven aan! Neem zeker eens een kijkje naar onze vacatures. De keuze is reuze en we denken graag met je mee voor de beste match! Voor meer informatie: Neem eens een kijkje op onze vacature en schrijf je vrijblijvend in via contactformulier.

Tip #5: Leer een paar basis kook vaardigheden

Goed eten op de universiteit is niet zo moeilijk als je denkt. Als je wat tijd besteedt aan de basisbeginselen en een paar eenvoudige maaltijden leert, kun je jezelf al snel te eten geven en daarbij een hoop geld besparen.

Als je bijvoorbeeld wat pasta en pesto bij elkaar gooit, kun je een maaltijd maken, die je de ene dag kunt eten en de volgende dag mee kunt lunchen. Ontwikkel wat skills en je hoeft niet meer te vertrouwen op magnetronmaaltijden (want die smaken toch nergens naar) of afhaalmaaltijden (want die zijn duur, hoewel we een paar tips hebben om af en toe goedkopere afhaalmaaltijden te krijgen).

Tip #6: Ken je grenzen

We weten allemaal dat drank een onderdeel is van het studentenleven. Maar als je de meest dronken persoon in de zaal bent, doe je jezelf geen plezier.

Als je genoeg hebt gedronken, ga dan niet door met drinken, omdat je bang bent er saai uit te zien. Dansen zonder een drankje in je hand is niet zo minder dan het gevoel hebben dat je ziek gaat worden en/of dat je hersenen je schedel gaan verlaten.

Tip #7: Time management

Veel studiestress en overbelasting komen voort uit slecht tijdbeheer. Door te plannen hoe je je tijd gaat besteden (en je daar ongeveer aan te houden, want laten we eerlijk zijn, er gebeuren nu eenmaal dingen), krijg je inzicht in hoe je werkt en wat je in staat bent om te doen in een bepaalde hoeveelheid tijd.

Met deze informatie kun je je studie/werk op een realistische manier aanpakken en de stress wegnemen die ontstaat als je op het laatste moment een opdracht inlevert of 's avonds laat gaat zitten studeren.

Tip #8: Skills voor de future

Het is geen geheim, dat het vloeiend spreken van een tweede taal (of meerdere talen) helpt om vooruit te komen in je carrière en je CV laat opvallen tussen die van andere kandidaten bij het solliciteren naar een baan of promotie. Veel bedrijven bieden daarom relevante trainingen aan en de mogelijkheid om kennis op te doen via speciale evenementen. Het is goed om hierop te letten en ook te kijken naar een bijbaan die buiten je comfortzone ligt. Misschien is dat juist net de bijbaan die je helpt om daaruit te stappen en om skills te ontwikkelen waarvan je zelf niet wist dat je ze had.

Wanneer je de bovenstaande tips opvolgt, zul je merken dat je het beste uit je studenten tijd haalt. Zoals alles is het een kwestie van wat je er zelf van maakt, zowel de materiële kant als de persoonlijke kant.

Werken bij Trust

Een bijbaan of carrière maken bij Trust?

Andere berichten

Alle berichten bekijken